Over

Over La chica del Queso


Ik ben La Chica Del Queso gestart vanuit een grote passie voor kaas. Een prachtig product door de beleving van de heerlijke smaken. Maar voornamelijk door de goede en mooie samenwerking tussen natuur, mens en dier, die nodig is voor het maken van kaas. 

La Chica Del Queso is de letterlijke Spaanse vertaling voor kaasmeisje. Spaans is een taal die gesproken wordt met veel passie. En zo laat ik mijn passie voor kaas spreken.


Iris Schot

Van jongs af aan wist ik het al zeker, de horeca, die kant wil ik op. Het mooie vak wat staat voor gastvrijheid , genieten van goede kwaliteit en lekker eten. De mooie dingen van het leven… Na mijn opleiding Horeca Ondernemer/Manager aan het Albeda Collega ben ik gaan werken bij restaurant De Librije ***. Mijn liefde voor kaas heeft zich daar verder ontwikkeld en na het volgen van de kaasopleiding in Beverwijk ben ik aan de slag gegaan als fromager. Omdat kaas en wijn een goede combinatie is wilde ik mijn kennis over wijn verder ontwikkelen en heb ik mijn WSET2 wijndiploma gehaald. 

In 2018 deed ik mee aan de wedstrijd ‘talentvol fromager van het jaar’ van Proefschrift. En met trots kan ik zeggen dat ik de titel ‘talentvol fromager van het jaar’ heb mogen winnen. Na een mooie en leerzame tijd werkzaam geweest te zijn bij restaurant Inter Scaldes *** wist ik het zeker. Ik wil me volledig richten op het mooie en veelzijdige product kaas! 

En zo ontstond La Chica Del Queso.


Share by: